Ghid pentru alegerea jucariilor adecvate varstei pentru sugari si copii mici

jucarii copiii
Familie

Pentru majoritatea parintilor alegerea jucariilor adecvate varstei pentru copiii mici poate fi o adevarata provocare. Fiecare parinte isi doreste sa gaseasca jucariile perfecte, care sunt sigure si stimulative pentru cei mici.

Alegerea jucariilor in functie de varsta

Data viitoare cand cautati jucarii pentru copilul dvs. puteti lua in considerare punctele de mai jos si veti gasi mai mult o jucarie pentru tanar, care va distra si va educa pentru saptamanile si lunile care urmeaza.

Sugari – 6 luni

Bebelusii au tendinta de a duce toate jucariile la gura, de aceea jucariile adecvate trebuie alese cu mare atentie. Bebelusii au nevoie de jucarii colorate care sa le atraga atentia, zuruitoare, bile texturate adecvate varstei, jucariile muzicale si jucarii din cauciuc pentru dentitie.

7 luni – 1 an

La aceasta varsta copiii devin mai mobili, se tarasc, se rasucesc si isi doresc sa exploreze.
Premergatoarele și jumperii permit copiilor din aceasta grupa de varsta sa exploreze lumea din jur pe propriile picioruse si sa se joace.

1 an – 2 ani

Aceasta este varsta la care copiii pot incepe sa se joace cu puzzle-uri din lemn, blocuri de construit adecvate varstei, jucarii muzicale care incurajeaza crestearea capacitatii de invatare si memorare.

2 ani – 3 ani

La aceasta varsta copilul tau incepe deja sa fie interesat de jucarii cat mai interesante. Poți alege niște jucării mai complexe, cum ar fi seturi de constructii sau masuta de activitati.

Varsta prescolara

Prescolarii si gradinitele au o atentie mai mare. Ei vor fi angajati mai verbal la aceasta varsta si este mai usor sa gaseasca jucarii care reflecta interesul lor specific. Acestea pot gravita la anumite jucarii si interese fata de ceilalti si este timpul sa localizam jucariile care promoveaza interesele si abilitatile lor individuale. Unii copii vor incepe sa-si manifeste interesul pentru stiinta, arta, joc de prefacut si muzica la aceasta varsta. Abilitatile sociale, cum ar fi invatarea sa se transforme sau cum sa impartasesti este o alta etapa importanta pe care copiii o vor invata la aceasta varsta si lucrul cu grupurile de joaca este o modalitate excelenta de a dezvolta abilitati care implica mai mult de un copil in acelasi timp.

Jucariile sigure pentru copiii mici sunt bine construite (fara parti sau colturi ascutite), vopsite cu vopsea netoxica, fara plumb si sunt usor de curatat.
Atunci cand alegeti jucarii pentru copiii sub varsta de 3 ani, asigurati-va ca nu exista parti sau piese mici care ar putea fi inchitite si care ar putea provoca sufocarea.

Ai putea fi interesat si de: