Influenta internetului asupra copiilor

Familie

Internetul a devenit o necesitate si o parte integrata in vieta noastra. Il folosim pentru socializare, cumparaturi, servicii bancare, de cercetare, jocuri si nenumarate alte lucruri.

Odata cu trecerea timpului, internetul se dezvolta afectand aproape fiecare aspect al vietii noastre. In timp ce adultii folosesc internetul destul de frecvent, nu ne gandim la anumite aspecte ale internetului, ca de exemplu:
“Cum influenteaza Internetul viata copiilor nostri”?

Influenta internetului asupra copiilor

Internetul este privit ca o multitudine de informatii si o platforma pentru oportunitati nesfarsite, din punct de vedere social si educational. Pe de alta parte, internetul este ca si vestul salbatic, cu un numar nenumarat de site-uri cu continut nepotrivit, nu este intotdeauna usor sa stiti ce face copilul dumneavoastra.

Cat de mult timp petrec copiii noștri pe internet?

Au fost realizate numeroase studii pe aceasta tema si se estimeaza ca multi copii au tendinta de a utiliza zilnic internetul.

Pericolele de pe internet si ce poti face pentru a-ti proteja copilul

Fara a fi supravegheati copiii pot accesa site-uri nepotrivite pentru varsta lor, ca de exemplu site-uri cu caracter pornografic, site-urile care promoveaza violenta si drogurile, site-uri cu continut explicit si neacvat.

Accesarea acestui tip de continut poate cauza copiilor schimbari de comportament in viata reala, desensibilizarea in privinta cruzimii si
predispunerea la comiterea de acte violente.

Cum va puteti proteja copilul de aceste pericole?

Educatia si comunicarea sunt decisive in procesul prin care parintii se pot asigura ca copiii lor folosesc internetul in siguranta. De asemenea, blocarea surselor de continut neadecvat prin intermediul unui program de control parental ar putea fi o solutie prin care copiii vor fi mai protejati atunci cand folosesc internetul.